Watersound
"Yedek Parçası Olan Güvenilir Pompa"

TEKNİK SERVİS

Önemli Teknik Bilgiler

  •  Endüstriyel kullanımlar için son tüketici mutlaka bilgilendirilmelidir. WQ, KBS ve KS serisi pompalar satılırken aşınma parçaları olan mekanik salmastra, fan ve alt salyangozu yeni pompa ile birlikte yedek parça olarak önerilmelidir. Bu pompaların panoları da kaliteli ve tam korumalı olanı kullanılması gerekmektedir.
  • Tüm pompaların uzun süreli çalışma ihtiyacı olması durumlarında, verimli olan noktalarda seçim yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde  pompalar, kısa bir süre sonra yanar. Kullanım şartlarına uymadığından garanti kapsamı dışında kalır. Verimli bölgeler fiyat listemizde koyu renk ile belirtilmiştir.
  • Keson kuyu pompaları satılırken, MXS, SPA, Q10004P ve QDX serisi pompaların daldırma derinliklerine dikkat edilmelidir. Listede belirtilen daha fazla derinliklerde çalıştırıldığı durumlarda mekanik salmastra veya oringlerinden içeri su alır.
  • Sürtünme fanlı pompalar (PM45, PM50, IDB40, IDB70) uzun süre çalışmaya ara verildiği zaman, tekrar çalışma sırasında sıkışma yapabilir. Bu durumda arka tas sökülerek, pervane kısmına ilk hareket verilerek sıkışma giderilmelidir.
  • Plastik ve paslanmaz gövdeli dalgıç tip drenaj pompaları, uygun koşullarda çalıştırılmadığı taktirde, fazla akım çekilmesine, zamanla gövde ve contada deformasyon oluşmasına neden olur. Bir süre sonra conta veya salmastradan su alıp yanar. (Salamura suyu, tuzlu su, kimyasal akışkanlarda, kükürtlü sularda, ph değeri 6 - 8.5 dışında ki sularda)
  • 4SKM serisi sürtme fanlı pompalar, belli bir süre çalıştıktan sonra aşınırlar. Bu nedenle derin kuyular ve yüksek hm´li yerler için önerilmemelidir. Bunların yerine müşterilere paket dalgıç pompaları kullanmalarını tavsiye etmeniz uygun olacaktır.
  • Son kullanıcıya aşırı soğuk havalarda, Santrifüj pompalar için dondan dolayı pompa gövdesi ve ara parçanın çatlaması için gövde üzerinde bulunan tapa veya somunun, gevşetilmesi ve suyun içinde  boşaltılması için uyarıda bulunulması gerekmektedir.
  • Genel olarak pompalarda, performans değerleri deniz seviyesinde ve ortam sıcaklığı +30 C´ de ölçülmüştür. Bu seviye ve sıcaklık ölçülerinin artması performansı aşağı yönde etkiler. Bu bilgiler doğrultusunda pompa seçilmelidir. Rakımın yüksek, sıcaklığın fazla olduğu bölgelerde töleranslı seçim yapılmalıdır.